Lorraine Mondial Air Ballons 2015

Donderdag avond na de ballonfeesten in Joure kregen we het in ons hoofd. als het goed weer is zullen we dan naar Frankrijk gaan? En wel naar Chambley naar het grootste ballonfestival van Europa. genaamd Lorraine Mondial Air Ballons ( #LMAB ).

bij thuis komst van de ballonfeesten eerst even de meteo bekeken voor Chambley en daar leek het redelijk positief voor de zondag ochtend rest was minder. Dus eerst op vrijdag maar is bekeken of er een hotelkamer beschikbaar was en ja dat was het…… dus toen defenitief besloten dat we gaan want we wouden wel graag bij de wereld record poging heteluchtballonnen op rij te zetten en die was op zondag ochtend.

Dus op zaterdagochtend de koffers in de auto gedaan en rond de klok van 10 uur smorgens richting Chambley gereden. We ariveerden rond de klok van 15.30 in ons hotel net onder Metz. Even na aankomst toch maar is vertrokken naar de Airbase Chambley om even op de baan te kijken en of er savonds nog gevaren werd na een tijdje rond gelopen te hebben en 2 vesten te hebben gekocht werd om 19.30 duidelijk dat er die avond niet gevaren zou worden. Maar dat de zondag ochtend er perfect weer werd voorspeld. Dus zijn we maar weg gegaan en richting een restaurant gegaan en daarna optijd bed in.

Want op zondag ochtend om 3.30 stond de wekker zodat we om 4.30 konden vertrekken richting de Airbase. En natuurlijk was het prachtig weer na even daar gewacht te hebben. kwam Guido Härle (GH-ballooning) uit de briefing met het bericht dat het super weer zou zijn. Wij hebben Guido even geholpen zijn ballon op te bouwen en op de “Great Line”te zetten. en vanaf het moment dat we het veld op kwamen was het 1 en al genieten. Wat is dit toch altijd een machtig gezicht. het wereld record is trouwens gehaald en met 433 ballonnen overeind gestaan op de “Great Line” en dat ze van alle kanten beginnen op te stijgen. Guido en Tineke en crew bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *